MTB dviratis

Laiką leidžiame važinėdami kalnų dviračių

Saulėtą dieną malonu praleisti gryname ore. Vieni išeina į lauką tiesiog pasivaikščioti ar ramiai pasėdėti parke ir pasišildyti saulės atokaitoje, o kiti, norintys aktyviau praleisti laiką, pasirenka važinėjimąsi dviračiu. Kokį dviratį pasirinkti, kad su juo būtų galima važinėti ne tik miesto gatvėmis, bet ir miško takeliais ar įvairios dangos keliais? 
Universaliausias pasirinkimas – kalnų dviratis (angl. Mountain bicycle). Šio tipo dviratis yra didžiausio pravažumo ir puikiai rieda įvairaus tipo reljefu: ir žvyruotu keliu, ir miško takeliais, ir kalnuotomis vietovėmis. Pagrindinė kalnų dviračio konstrukcijos dalis yra rėmas, kuris paprastai būna tvirtas ir storas. Rėmas turi būti patogus, atitikti dviratininko sudėjimo formą, kad nesukeltų skausmo jokiai kūno daliai. Patartina rinktis žinomų firmų rėmus, nes tuomet tikrai neapsiriksite. Kita svarbi kalnų dviračių detalė – ratai. Jų svarbiausias elementas, į kurį reiktų atkreipti dėmesį yra įvorė, ratlankis ir stipinai. Jei kalnų dviratis bus naudojamas ramiam pasivažinėjimui ir dviratininkas sveria mažiau nei 100 kg, tuomet reiktų rinktis viengubus ratlankius. Kitais atvejais patartina rinktis dvigubus ar daugiasienius. Kasetinės ivorės, kurios yra rato viduje, suksis gerai ir neapsaugotos nuo purvo, tarnaus ilgiau. Kalbant apie stipinus, rekomenduojama nesirinkti paprastų cinkuotų stipinų, kurie bijo drėgmės ir druskų. Taip patariama nepagailėti pinigų geram šarvui, į kurį veriami visi trosai (pavarų, stabdžių ir pan.). Kalnų dviračių kainos svyruoja nuo 700 lt. Pigiausią ir paprasčiausią kalnų dviratį galima nusipirkti už 700 – 1100 lt. Jie bus surinkti iš žinomų kompanijų SRAM, Suntour, Shimano pigiausių detalių. 1200 – 1600 lt kainuojantys kalnų dviračiai – tai pradinio – vidutinio lygio modeliai. 1500 – 2200 lt kainuojantys dviračiai – optimaliausias ir sėkmingiausias pasirinkimas. 1600 – 3000 lt – vidutinės ir aukštesnės klanų dviračių klasės modelių kaina. Na, o brangesni nei 3000 lt kalnų dviračiai skirti konkrečiam važinėjimo būdui. Šiomis dienomis parduotuvėse rinktis yra iš ko. Linkiu išsirinkti tinkamiausią bei labiausiai patikusį kalnų dviratį ir laiką gryname ore praleisti aktyviai.
manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top