Taisyklingas bėgimas, koks jis?

Norint būti sveikam labai svarbu sportuoti taisyklingai ir mitybą bei aktyvų gyvenimą derinti kompleksiškai. Deja, dažnas „naujai iškeptas“ sportininkas sportuoja netaisyklingai, todėl vietoj energijos, geros sveikatos bei teigiamų ir puikių rezultatų nepasiekia nieko, arba dar blogiau, pakenkia savo sąnariams, persitempia ar susilaukia kitų problemų. Viena iš sporto šakų, kuri netaisyklingai atliekama gali sukelti problemų yra bėgimas. Kaip tik todėl šiandien norėtumėm panagrinėti bėgimo procesą ir išsiaiškinti, koks yra taisyklingas bėgimas. Taigi, ko reikia taisyklingam bėgimui?

taisyklingas begimas

Turbūt nenustebinsiu pasakiusi, kad būtina tinkama apranga ir kokybiška avalynė. Geriausia, jei avalynė amortizuotų, nes tokiu atveju nekenktų sąnariams. Jei pasirinksi netinkamą – nepatogią, nepralaidžią orui, „kietą“, neamortizuojančią, pasiruošk ilgainiui pradėti jausti sąnarių  ir pėdų skausmus. Šių problemų išvengsi tik išsirinkęs kokybišką avalynę? Nežinai, kokią pirkti? Pasitark su pardavėju-konsultantu, jis viską papasakos apie turimą produkciją, jos kokybę, patikimumą ir garantijas.

taisyklingas begimas

Taisyklingas bėgimas, tai tokia treniruotė, kuri yra atliekama tinkamai, tad po jos neskauda sąnarių ar kitų kūno dalių, nėra nuospaudų, o žmogus jaučiasi energingas ir laimingas.

Drabužiai? Drabužiai turėtų nevaržyti judesių ir būti patogūs, tai svarbiausi kriterijai, siekiant, kad Jūsų bėgimas būtų taisyklingas. Jei nori bėgti taisyklingai ir nenorite patirti rimtų traumų, pirmiausia derėtų atlikti apšilimą. 10 minučių prieš treniruotę atlik tempimo pratimus ir šiek tiek pajudėk, tai apsaugos tave nuo traumų ir raumenų patempimų. Beje, jei esi tik pradedantysis, pradėjęs bėgti – nepersistenk, nes pradžiai užtenka 15 min. bėgimo.Vėliau treniruotės laiką galima ilginti, tačiau, vėlgi, protingai. Siekti geriausio – sveikintinas dalykas, tačiau traumos dėl persistengimo, nedžiugina nieko.

taisyklingas bėgimas

Taip pat, norint taisyklingai bėgti būtina nepamiršti ir laikysenos. Bėgti turėtumėte tiesus, kiek pasviręs į priekį. Rankos šiek tiek sulenktos, tačiau jokiu būdu neįtemptos. Pėdą statyti turėtumėte atsižvelgdami į tai kokius atstumus bėgate. Taigi, jei vadovausitės šiais keliais patarimais, išvengsite traumų ir džiaugsitės plūstančia energija, gražiu kūnu bei sveikata, o taisyklingas bėgimas tai tikrai suteiks.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top