Sporto salė namuose? Tikrai įmanoma!

Sporto salė, įrengta namuose, taupo ne tik pinigus, bet ir jūsų laiką, kurį praleistumėte važinėdami į ir iš viešos sporto salės. Vieną kartą tinkamai investavę galėsite džiaugtis asmenine sporto sale, kurioje klausotės jums patinkančios muzikos ir nebijote pašalinių žvilgsnių. Namų sporto salė yra itin patogus sprendimas – savo sveikata ir fizine forma rūpinatės neišeidami iš namų. 

Vietos pasirinkimas sporto salei namuose

Visų pirma, reikia rasti sporto salei tinkamą vietą. Geriausias sprendimas – susirasti atskirą patalpą, kurioje būtų pakankamai erdvės įrangai laikyti ir cardio treniruotėms atlikti. Tai gali būti nenaudojama namų patalpa, kurią galima pritaikyti tokiai veiklai, bet puikiai tiks ir palėpė ar rūsys – su sąlyga, kad jis švarus, jame nėra pelėsio ir drėgmės. 

Jei turite didelį garažą, ten taip pat galite atskirti dalį patalpos ir ją įrengti kaip sportui skirtą vietą. Atskiroje patalpoje esančios treniruoklių salės privalumai akivaizdūs – galite laikyti kur kas daugiau įrangos, triukšmas, sklindantis iš sporto salės, netrukdo kitiems namų ūkio gyventojams, o be to, niekas jūsų neblaškys mankštos metu.

Kurie aspektai yra svarbiausi?

Išsirinkus vietą sportui reikia pasirūpinti dar keletu dalykų, kad sportas būtų saugus ir netrukdytų namiškiams ar kaimynams. Pirmasis dalykas yra grindys – jos turi būti neslidžios ir patvarios (ypač jei ketinate sportuoti su štanga ar didesniais svoriais). Mažesniam plotui tiks guminis arba poliesterio pluošto kilimėlis, tačiau jei sporto salę kuriate atskiroje patalpoje, apsvarstykite jos garso izoliacijos klausimą. 

Antras dalykas, apie kurį reikia pagalvoti, yra vėdinimas – patalpoje turi būti daugiau deguonies nei įprastomis sąlygomis. Galima sportuoti ir esant atviram langui, tačiau žiemą karšto kūno ir žvarbaus vėjo kombinacija gali sukelti rimtų nemalonumų. 

Paskutinis svarbus dalykas yra apšvietimas – geras apšvietimas garantuos jūsų saugumą treniruotės metu. Iš vidaus langus, jei jie yra pirmame aukšte, galite apdengti, pavyzdžiui, plisuotomis žaliuzėmis. Tai puikus pasirinkimas sporto salei, nes jas itin lengva valdyti, be to, galima langą uždengti tiek iš apačios, tiek iš viršaus, dar geriau – tokių žaliuzių audinių priežiūra yra itin lengva. Žaliuzes langams rekomenduojame pirkti internetu – nes tik čia visi pasirinkimai kaip ant delno!

Namų sporto salės įranga – kas joje turėtų būti?

Sporto salės įranga susideda iš daugybės elementų – viešuose sporto klubuose jų tiek daug, kad kartais nežinia, kuri įranga kam skirta ir kaip ją naudoti. Jūsų namų sporto salėje nebus vietos tokiai daugybei skirtingų treniruoklių, be to, jums tikrai nereikia visų, kad galėtumėte atlikti gerą treniruotę. 

Prieš rinkdamiesi konkrečius treniruoklius, pagalvokite, kaip paprastai atrodo jūsų treniruotės? Kokius įrenginius naudojate? Ar jums rūpi jėgos treniruotės, o gal labiau patinka cardio? Nuo to ir priklausys, kokią įrangą derėtų įsigyti. 

Jei ketinate įsirengti asmeninę sporto salę pirmame aukšte, o patalpoje yra langai, jums derėtų kai ką žinoti. Kad įranga, esanti sporto salėje, neatkreiptų nereikalingo pašalinių žmonių dėmesio, rekomenduojame ją apsaugoti. Praktiškiausias būdas yra apsauginės lauko žaliuzės, kurių dėka niekas negalės žvilgtelėti į jūsų namų vidų. Brangi įranga ir kiti daiktai dažnai vilioja netinkamus žmones, todėl geriau tam užkirsti kelią ir išvengti krūvos nemalonumų ateityje. 

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt tnews.lt kamtoreikia.lt cvpavyzdys.com weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt
Scroll to Top